Zorgboerderij de Straalhoeve in Vijfhuizen, Vijfhuizerdijk 231 richt zich op het bieden van dagbesteding aan kwetsbare ouderen uit Haarlemmermeer en omgeving. Ouderen die te maken hebben met vooral dementie.

Er is een stichting opgericht die heet: Stichting Vrienden van Zorgboerderij de Straalhoeve.

De stichting zet zich tot doel het ondersteunen en duurzaam blijven ontwikkelen, zowel op het gebied van de zorg op menselijke maat als op het gebied van het beheer van de boerderij.

 

Verleden jaar hebben we ons erf opnieuw aangelegd. Daar was geld voor nodig en dit hebben we middels een actie gedaan. Mensen konden een steentje kopen. Deze stenen werden geverfd en de naam van degene die die steen gekocht heeft erop gezet. Er staan namen op van cliënten, familie/vrienden van de cliënten, vrijwilligers en daar ook weer familie en vrienden van, plaatselijke bedrijven, fondsen.

Door hen kwam het geld er en kon er begonnen worden met het mooi en vooral veilig maken van het erf. Bedrijf de Wilde heeft het erf heel mooi gemaakt. De gekleurde bakstenen liggen rondom de boom en het staat fantastisch.

 

Nu zijn we er nog lang niet om het groeiend aantal cliënten een nog mooiere plek te geven. De kantine is erg knus en gezellig maar is toe aan een opknapbeurt.

 

De kantine is de spil van de zorgboerderij. Daar drinken we koffie en eten we taart want er is altijd wat te vieren… we eten er zelfgemaakte soep, we drinken er thee om de dag mee af te sluiten. Tussendoor wordt er in de kantine gewerkt om de soep te maken, brood te snipperen, jampotten te mutsen enz.

 

Daarom willen we nu de kantine gaan opknappen. Dit is ons nieuwe project en daar hebben we natuurlijk weer veel geld voor nodig.

Nu bestaat er in Vijfhuizen een groep vrouwen (Vijfhuizen doet) die een keer per jaar iets organiseren en het geld dat ze daar mee inzamelen willen ze dan geven aan een goed doel en dit jaar is dat.... ja hoor, de Straalhoeve.

Deze groep vrouwen hebben op zaterdag 2 november Ladies Night georganiseerd. Wat was het een gezellig evenement voor en door vrouwen! Een avond voor jou en jouw vriendinnen, shoppen, nagels lakken, krullen zetten, styling advies, cocktails drinken, voet- of handmassage, enz.

De kaarten waren goed verkocht en het resultaat is dan ook schitterend. 3000 Euro, super. Die cheque werd graag in ontvangst genomen door Carola. Nu gaan we kijken naar een nieuwe keuken en de planning is voorjaar 2020 dat de nieuwe keuken er is. Vrouwen van Vijfhuizen, wat hebben jullie veel werk verzet en wat een inzet. Heel erg bedankt daarvoor en natuurlijk ook voor de vette cheque.

 

Natuurlijk kunt ons ook rechtstreeks sponsoren. U kunt dan geld overmaken op rekeningnummer NL39TRIO0338640886 t.n.v. Stichting Vrienden van de Straalhoeve.